SEO


SEO of zoekmachine optimalisatie. Een belangrijk onderdeel van elke website. U bent niet het enige cultuurhuis van het land. En u wilt natuurlijk dat een voorstelling in uw zaal wordt bekeken. Daarvoor moet u uiteraard gevonden worden via zoekmachines zoals Google. Daar kan Encima zijn steentje toe bijdragen via een aantal technische ingrepen.

Zo bouwen we de HTML-pagina’s op volgens de recentste richtlijnen van Google. Een goede positionering in de zoekmachines is het resultaat (Search Engine Optimisation of SEO).

Door microdata (of rich snippets) in de HTML-code van de evenementpagina’s toe te voegen, laten we search engines toe om de speeldata van evenementen op te halen en in de zoekresultaten te laten zien.

In het CMS voorzien we velden om de ‘window title’ en ‘meta description’ voor elke aparte pagina op te geven (blijven deze velden leeg, dan kiest het systeem een defaultwaarde, zoals de titel van een productie).

Een robots.txt bestand sluit SEO-irrelevante pagina’s uit voor indexatie door de search engines.

Ons ‘URL rewriting’ systeem geeft elke pagina een ‘propere’ of ‘google friendly’ URL.

Een dynamische Google XML-sitemap ten slotte wordt via de Google webmaster toolkit bij Google geregistreerd.

Deze en nog andere SEO elementen zijn essentiële bouwstenen van uw website. Zorg voor een duidelijke vindbaarheid binnen de zoekresultaten.

zoekfunctiezoekfunctiezoekfunctiezoekfunctie